Ga naar hoofdinhoud

Ceciel

Als een acrobaat die toe was aan een nieuwe oefening, dat vindt Ceciel een mooie omschrijving van haar overstap van de communicatie naar de zorg. “Het was tijd voor iets nieuws. Minder plannen maken en juist meer met mijn handen werken. Daar begon mijn zoektocht."

Gerard

Diploma’s om in de zorg te werken, heeft Gerard niet. Toch denkt hij in de zorg veel voor mensen te kunnen betekenen. Daarom trok hij de stoute schoenen aan en meldde zich bij ZorgStart. Mét succes, want binnenkort start hij met zijn nieuwe baan als huiskamerbegeleider bij Gooiers Erf.  “Ik had dit al veel eerder moeten doen.”

Juliet

Juliet woonde in haar geboorteland Oeganda vlakbij het ziekenhuis. Dat Juliet nu een zorgopleiding volgt, is niet toevallig. Ook nu ze in Nederland woont, wil Juliet er voor mensen zijn: “De zorg zit in mijn hart”.

Sara

Behulpzaam en eerlijk, zo omschrijft Sara zichzelf. En dan houdt ze er ook nog van om met mensen te werken. Zelf wist ze allang dat ze geknipt is voor de zorg. Toch lukte het pas met hulp van ZorgStart om daar uiteindelijk echt aan de slag te gaan.

Margot

“Ik heb er nog geen tel spijt van gehad.” Dat zegt Margot over haar overstap naar de zorg. Een overstap waar ze lang over heeft nagedacht en veel voor heeft onderzocht. Een doorgestuurde Facebook-link over ZorgStart gaf uiteindelijk het laatste zetje.

Vanessa

Werken in de zorg sprak Vanessa altijd al aan. Pas toen haar dochter een opleiding verpleegkunde ging volgen, besloot Vanessa de stap ook te wagen. Via ZorgStart werkt en leert ze nu bij HilverZorg.

Eden

De Eritrese Eden woont sinds 5 jaar in Nederland. Met haar man en 2 kids kreeg ze een woning in Weesp. ‘In Eritrea heb ik de basisschool gedaan. Ik heb ook voor mijn oma gezorgd. Zij had dementie en woonde bij ons in huis. Tot ze overleed. Ik was toen al geïnteresseerd in de zorg. Maar in Eritrea is het moeilijk om een opleiding te volgen. Dus ik kon niets doen.’

Kamila

Als kind droomde Kamila ervan om dokter te zijn. Het leek haar onwijs leuk. ‘Niet alleen om het geld, maar vooral om mensen te helpen, iets belangrijks te doen. Dat iemand tegen je zegt: ik ben blij dat je hier nu bij mij bent’.

Ellen

Ellen werkte 40 jaar in de detailhandel. Als Corona niet was gekomen, had ze daar misschien nog steeds gewerkt. Maar door de crisis raakte ze haar baan kwijt. ‘En ja, wat moet je dan? Toen ik jong was wilde ik al eens de zorg in. Dat kwam er niet van. Nu kon ik opnieuw kiezen én had ik niets te verliezen. Niet geschoten is toch altijd mis?’

Dirk

Na ruim 30 jaar in het bankwezen te hebben gewerkt, wilde Dirk uit Huizen iets nieuws. Een baan waarin hij kan geven maar ook kan ontvangen. Waarin hij zijn gaven kan gebruiken en waarin hij echt in zijn kracht komt te staan. Dat bleek voor Dirk -tot zijn eigen verbazing- de zorg te zijn.

Petra

Toen ze jong was had Petra al een passie voor de zorg. Ze begon zelfs aan een opleiding. Haar jeugdige onbezonnenheid gooide roet in het eten en zorgde ervoor dat ze stopte nog voor ze haar diploma had. Ze ging op kantoor werken en dat beviel haar goed. ‘Tot ik begin dit jaar mijn jaargesprek had. Ik vertelde mijn leidinggevende dat ik graag weer de zorg in wilde’.
Back To Top