Ga naar hoofdinhoud

Vanessa Verzorgende in Opleiding, 41 jaar

Werken in de zorg sprak Vanessa altijd al aan. Pas toen haar dochter een opleiding verpleegkunde ging volgen, besloot Vanessa de stap ook te wagen. Via ZorgStart werkt en leert ze nu bij HilverZorg.

“Ik werk graag met mensen. Daarom heb ik altijd banen in de horeca en retail gehad. Toch zag ik als alleenstaande moeder vanwege de onregelmatige werktijden lange tijd geen mogelijkheden om de zorg in te gaan. Dat veranderde toen mijn dochter volwassen was en zelf voor een zorgopleiding koos. Ze vertelde me vaak over haar stage en dat inspireerde me. Op dat moment werkte ik als vrijwilliger in de Wereldwinkel, maar ik had geen betaalde baan. Ik dacht: nu kan het, deze kans moet ik grijpen.”

Het UWV wees Vanessa op ZorgStart. “Gelukkig maar, want ik wilde de zorg in, maar wist niet hoe. Via ZorgStart ging alles opeens heel snel. Ik werd gestimuleerd om aan workshops mee te doen en ik kreeg mailtjes over interessante vacatures. Bij ZorgStart werken echt positieve mensen. Zoals mijn coach, die heeft aangegeven dat ze graag contact wil houden omdat ze wil weten hoe mijn traject verloopt. Het contact heb ik als heel prettig ervaren.”

Vanessa volgde meerdere online workshops en ging met instellingen in gesprek. Dankzij de vacaturepool van ZorgStart vond ze een baan. “Alle aangesloten instellingen kunnen hier hun vacatures op zetten. Ik heb op verschillende banen gesolliciteerd, maar uiteindelijk gekozen voor HilverZorg. Daar werk ik nu 28 uur per week. Eén dag in de week doe ik een opleiding Verzorgende IG op niveau 3.”

Bij HilverZorg werkt Vanessa bij de woonzorg. “Ik help mensen met alle dagelijkse handelingen, zoals douchen en aankleden. Later kan ik ook assisteren met het innemen van medicatie. Misschien wil ik in de toekomst doorgroeien naar niveau 4 of meer iets maatschappelijks doen. Daar kom ik wel achter als ik verder met mijn studie ben. Ik ga heel blij naar mijn werk omdat ik iets doe wat nuttig is en iets voor een ander oplevert. Ik denk dat iedereen die in de zorg werkt dat herkent. Het werk heeft me echt gebracht wat ik had gehoopt.”

Back To Top