skip to Main Content

Je bent van harte welkom

ZorgStart is er voor jou. Online, telefonisch en op onze locatie. Heb je een vraag?
Neem contact met ons op of kom bij ons langs. U bent van harte welkom!

Bel ons
Wij zijn bereikbaar op
maandag, dinsdag en donderdag
van 9.00u tot 16.00u
op 06-34121592

App ons
Stuur ons een WhatsApp-bericht
Klik voor WhatsApp

Mail ons
Stuur een e-mail
info@zorgstart.nl

Kom langs
We hopen je snel te kunnen
ontvangen op onze
locatie in Hilversum!

Veelgestelde vragen

ZorgStart is voor alle inwoners van de regio Gooi en Vechtstreek die in de zorg willen werken of willen ontdekken of de zorg iets voor hem of haar is.

ZorgStart biedt jou als inwoner van de regio Gooi en Vechtstreek de mogelijkheid om je via een persoonlijke leerroute voor te bereiden op een (betaalde) baan of vrijwilligerswerk in de zorg. ZorgStart biedt voorlichting, oriëntatie mogelijkheden, persoonlijke ontwikkelingstrajecten, workshops en korte scholing gericht op het toeleiden van inwoners naar de zorg.

Nee, ZorgStart wordt betaald vanuit het programma Perspectief op Werk vanuit de Regio Gooi en Vechtstreek.

We maken voor iedereen op maat een persoonlijke leerroute. Afhankelijk van jouw ambities en mogelijkheden, kan een BBL-baan onderdeel zijn van jouw leerroute.

De duur is afhankelijk van je persoonlijke situatie en jouw persoonlijke leerroute naar een (betaalde) baan of vrijwilligerswerk in de zorg. De looptijd varieert van 1 – 6 maanden. Na het volgen van een persoonlijke leerroute stroom je door naar een (leerwerk)baan, een leerwerktraject of vrijwilligerswerk binnen een zorgorganisatie.

 • – Je bent inwoner van de regio Gooi en Vechtstreek
 • – Je hebt affiniteit met de zorg
 • – Je bent gemotiveerd om te gaan werken in de zorg
 • – Je kunt zelfstandig reizen binnen de regio Gooi en Vechtstreek

Na het doorlopen van een persoonlijke leerroute ga je aan de slag in een (leerwerk)baan in de zorg. Hiervoor gelden de volgende aanvullende voorwaarden.

 • – Je bent 16 – 36 uur beschikbaar. Ook in de avond, weekend en op feestdagen.
 • – Je bent flexibel inzetbaar
 • – Je hebt eventuele opvang van kinderen geregeld. Ook wanneer een van de kinderen ziek is.

Ja. ZorgStart biedt juist mogelijkheden voor inwoners vanuit de regio Gooi en Vechtstreek met een uitkering.

Ja. ZorgStart wil ook graag mogelijkheden bieden voor inwoners met een beperking. Dit is maatwerk en afhankelijk van de beperking.

Ja dat kan. ZorgStart is juist bedoeld voor iedereen die nog geen ervaring heeft in de zorg. Wij helpen je met jouw oriëntatie op de zorg en kijken samen met jou wat bij jouw past.

Ja. ZorgStart biedt ook kansen voor 60+. Werkgevers bieden mogelijkheden op ondersteunende banen en leerwerkbanen. Ook als je met 62 jaar nog 1-3 jaar in opleiding gaat.

Voor een baan in de zorg is het belangrijk dat je jezelf verstaanbaar kunt maken aan de cliënten waaraan je zorg verleent. Minimum taalniveau is A2 met de bereidheid om te investeren in extra taallessen en ondersteuning.

Binnen ZorgStart hebben we de volgende uitstroommogelijkheden naar werk. We kijken samen met jou wat voor jou passend en haalbaar is:

 • – Een betaalde baan zonder opleiding. Bijvoorbeeld als huishoudelijke hulp of zorgassisstent.
 • – Een leerwerktraject op mbo of hbo niveau naar een betaalde baan in de zorg. Bijvoorbeeld een voortraject naar een leerwerkbaan of een specifiek opleidingstraject voor zijinstromers.
 • – Een leerwerkbaan (BBL) op mbo of hbo niveau. In een leerwerkbaan ga je 3 dagen werken en 1 dag naar school en volg je een opleiding.
 • – Vrijwilligerswerk bij een zorgorganisatie.

Ja dat kan. Hier wordt rekening mee gehouden met het vaststellen van de persoonlijke leerroute.

Dit is afhankelijk van de persoonlijke leerroute en beschikbare tijd. We gaan uit van 8-16 uur.

Er wordt een vaste coach gekoppeld aan iedere deelnemer. De begeleiding start al bij het intake en adviesgesprek. Na de start van de persoonlijke leerroute is de frequentie van begeleiding afhankelijk van de begeleidingsbehoefte van de deelnemer.

Amaris Zorggroep, HilverZorg, King Arthur Groep, Kwintes, Phase1 Begeleiding, Philadelphia, Rosa Spier Huis, Sherpa, Visio, Vitaal Thuiszorg en de Regionale zorgacademie bestaande uit 11 ouderenzorgorganisaties.

De verwachting is dat er meer zorgorganisaties gaan aansluiten.

Neem contact met ons op of kom langs

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Back To Top