Ga naar hoofdinhoud

Je bent van harte welkom

ZorgStart is er voor jou. Online en telefonisch. Heb je een vraag? Neem contact met ons op.

Bel ons
Wij zijn bereikbaar op
werkdagen
06-34121592

App ons
Stuur ons een WhatsApp-bericht
Klik voor WhatsApp

Mail ons
Stuur een e-mail
info@zorgstart.nl

Veelgestelde vragen

ZorgStart is actief in de regio’s Gooi en Vechtstreek, Twente* en Noord- en Midden-Limburg. Wil je ontdekken of de zorg iets voor jou is? Meld je als inwoner gratis en vrijblijvend aan voor ZorgStart!

*Op dit moment is aanmelden voor ZorgStart Twente niet mogelijk.

ZorgStart biedt jou als inwoner van de regio Gooi en Vechtstreek of regio Noord- en Midden-Limburg de mogelijkheid om je via een persoonlijke leerroute voor te bereiden op een (betaalde) baan of vrijwilligerswerk in de zorg.

ZorgStart biedt voorlichting, oriëntatie mogelijkheden, persoonlijke ontwikkelingstrajecten, workshops en korte scholing. We begeleiden jou naar een (leer)baan of vrijwilligerswerk in de zorg.

Deelname aan ZorgStart is gratis en vrijblijvend.

We maken voor iedereen op maat een persoonlijke leerroute. Afhankelijk van jouw ambities en mogelijkheden, kan een BBL-baan onderdeel zijn van jouw leerroute.

De duur is afhankelijk van je persoonlijke situatie en jouw persoonlijke leerroute naar een (leerwerk)baan of vrijwilligerswerk in de zorg. ZorgStart werkt altijd persoonlijk en op maat.

De looptijd varieert van 1 – 3 maanden. Na het volgen van een persoonlijke leerroute stroom je door naar een baan, een leerwerktraject of vrijwilligerswerk binnen een zorgorganisatie.

 • Voor aanmelding: Je bent inwoner van de regio Gooi en Vechtstreek of Noord- en Midden-Limburg.
 • Je hebt affiniteit met de zorg
 • Je bent gemotiveerd om te gaan werken in de zorg
 • Je kunt zelfstandig reizen binnen de regio Gooi en Vechtstreek of regio Noord- en Midden-Limburg.

Na het doorlopen van een persoonlijke leerroute ga je aan de slag in een (leerwerk)baan in de zorg. Hiervoor gelden de volgende aanvullende voorwaarden.

 • Je bent 16 – 36 uur beschikbaar. Ook in de avond, weekend en op feestdagen.
 • Je bent flexibel inzetbaar
 • Je hebt eventuele opvang voor de kinderen geregeld. Ook wanneer één van de kinderen ziek is.

Ja. ZorgStart biedt mogelijkheden voor inwoners met een uitkering.

Ja. ZorgStart biedt ook mogelijkheden voor inwoners met een beperking. Dit is maatwerk en afhankelijk van de beperking.

Ja. ZorgStart is juist bedoeld voor inwoners die nog geen ervaring hebben in de zorg. Wij helpen je met jouw oriëntatie op de zorg en kijken samen wat bij jouw past.

Ja. ZorgStart biedt ook kansen voor 60+. Werkgevers bieden mogelijkheden op ondersteunende banen en leerwerkbanen. Ook als je met 62 jaar nog 1-3 jaar in opleiding gaat.

Voor een baan in de zorg is het belangrijk dat je jezelf verstaanbaar kunt maken aan de cliënten waaraan je zorg verleent. Minimum taalniveau is A2 met de bereidheid om te investeren in extra taallessen en ondersteuning.

Binnen ZorgStart hebben we de volgende uitstroommogelijkheden naar werk. We kijken samen met jou wat voor jou passend en haalbaar is:

 • Een betaalde baan zonder opleiding. Bijvoorbeeld als huishoudelijke hulp of zorgassistent.
 • Een leerwerktraject op mbo of hbo niveau naar een betaalde baan in de zorg. Bijvoorbeeld een voortraject naar een leerwerkbaan of een specifiek opleidingstraject voor zijinstromers.
 • Een leerwerkbaan (BBL) op mbo of hbo niveau. In een leerwerkbaan ga je 3 dagen werken en 1 dag naar school en volg je een opleiding.
 • Vrijwilligerswerk bij een zorgorganisatie.

Ja. Met jouw beschikbaarheid wordt rekening gehouden tijdens het vaststellen van jouw persoonlijke leerroute.

Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke leerroute en beschikbare tijd. ZorgStart werkt altijd persoonlijk en op maat.

Je krijgt digitale begeleiding van een ZorgStart-coach. De begeleiding start bij het persoonlijke intake en het adviesgesprek. Na de start van de persoonlijke leerroute is de frequentie van begeleiding afhankelijk van de begeleidingsbehoefte van jou als deelnemer. Naast de digitale gesprekken via beeldbellen, is de ZorgStart-coach bereikbaar via de e-mail en telefoon.

In de regio’s Gooi en Vechtstreek, Twente en Noord- en Midden-Limburg zijn een groot aantal zorgorganisaties aangesloten bij ZorgStart. Bekijk voor de actuele partners de projectenpagina’s Gooi en Vechtstreek, Twente en Noord- en Midden-Limburg.

Neem contact met ons op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top