Ga naar hoofdinhoud

Margot Verpleegkundige in Opleiding, 51 jaar

“Ik heb er nog geen tel spijt van gehad.” Dat zegt Margot over haar overstap naar de zorg. Een overstap waar ze lang over heeft nagedacht en veel voor heeft onderzocht. Een doorgestuurde Facebook-link over ZorgStart gaf uiteindelijk het laatste zetje.

“De afgelopen jaren werkte ik op een school waar ik me onder meer bezighield met de huisstijl en allerlei andere zaken. Het was heel leuk, maar ik had het gevoel dat er belangrijkere dingen in het leven waren. In de zorg was ik al een tijd geïnteresseerd. Ik ben een zorgzaam type en vind het fijn om iets voor iemand te kunnen betekenen. Met een vriendin die in de zorg werkt, praatte ik er regelmatig over. Dan zocht ik er wat over op, maar dan zakte het weer weg. Totdat zij de link over ZorgStart toestuurde. Toen dacht ik: ja, hier kan ik wat mee. Vervolgens ben ik die overstap naar de zorg bewust gaan onderzoeken.”

Margot meldde zich aan bij ZorgStart. Intussen volgde ze webinars en had ze meet & greets met zorgmedewerkers. “Ik vond het belangrijk om alles goed te onderzoeken. Je geeft immers niet zomaar je baan op. Maar op een gegeven moment heb ik de knoop doorgehakt en me aangemeld bij de Hogeschool van Utrecht. Het bleek lastig om als zij-instromer met een duale opleiding aan de slag te gaan. Via ZorgStart ben ik uiteindelijk bij HilverZorg terechtgekomen.”

Begin dit studiejaar ging Margot bij HilverZorg aan de slag. “Het contact met bewoners en hun familieleden vind ik heel leuk. Maar alleen de zorg aan het bed is niet mijn einddoel. Daarnaast wil ik graag nog andere taken uitvoeren. De komende tijd ga ik onderzoeken wat ik precies wil.”

Het contact met ZorgStart heeft Margot mede geholpen om de overstap te maken. “Ik heb in de gesprekken met mijn ZorgStart-coach bijvoorbeeld benoemd dat ik graag wilde praten met mensen die ook de opleiding volgen. ZorgStart dacht daarin mee én heeft me uiteindelijk aan HilverZorg gekoppeld.”

Margot werkt nu drie dagen en gaat de komende vier jaar één dag in de week naar school. “Dat is best veel. Zeker als je na zoveel jaar werken – zonder biologieachtergrond – start met een duale opleiding hbo-v. Gelukkig heb ik geen jonge kinderen meer en stimuleren ze me thuis om dit te doen. Ik kan me er volledig op richten.”

Back To Top