Ga naar hoofdinhoud

Ons aanbod aan activiteiten

ZorgStart is dé plek om te ontdekken of de zorg bij jou past. ZorgStart biedt een breed aanbod aan activiteiten die allemaal bijdragen aan oriëntatie en voorbereiding op een baan in de zorg. Na aanmelding ga je samen met de ZorgStart-coach aan de slag. Afhankelijk van jouw achtergrond en wens, bepalen jullie samen hoe jouw persoonlijke leerroute op weg naar een baan in de zorg eruitziet. ZorgStart werkt altijd persoonlijk en op maat.

Onze activiteiten zijn onderverdeeld in thema’s. Op mijn.zorgstart.nl vind je na aanmelding het actuele aanbod en kan je je inschrijven voor de activiteiten.

Intake

In de eerste fase krijg je na het bekijken van de informatiefilm een persoonlijke intakegesprek. Je ontmoet de ZorgStart-coach die samen met jou aan de slag gaat met je persoonlijke leerroute.

 • In de informatiefilm vertellen wij je wat ZorgStart is en wat ZorgStart voor jou kan betekenen.
 • Uitleg over de persoonlijke leerroute waarmee we werken.
 • De begeleiding binnen ZorgStart gaat van start met het intakegesprek met jouw persoonlijke coach. Deze coach blijft tijdens het traject jouw vaste contactpersoon.

Oriëntatie 

Tijdens de oriëntatie bieden we jou de mogelijkheid om een helder beroepsbeeld te krijgen en jezelf goed voor te bereiden op een passende (leerwerk)baan in de zorg.

 • Je krijgt uitleg over hoe de zorg in Nederland georganiseerd is. Je leert over werkvelden, functies en je krijgt veel praktische informatie.
 • De e-learnings geven inzicht in de verschillende doelgroepen en ziektebeelden.
 • De oriëntatieopdrachten helpen je om na te denken over jouw persoonlijke interesses en de keuzes die je kunt maken.

Persoonlijke ontwikkeling 

Met het thema persoonlijke ontwikkeling ga je in beeld brengen welke talenten en kwaliteiten je hebt en welke van pas komen in de zorg. Voorbeelden van activiteiten binnen dit thema zijn:

 • 1-op-1 gesprekken met jouw persoonlijke ZorgStart-coach.
 • E-learnings reflecteren, inzicht in kwaliteiten presenteren en solliciteren.
 • Werkfit-traject: zelfvertrouwen vergroten en omgaan met feedback.

Stap naar werk 

Het doel van het ZorgStart-traject is uitstromen naar een passende (leerwerk)baan bij één van de aangesloten zorgorganisaties. In overleg met de coach kun je ervoor kiezen om jou in de laatste fase voor te dragen aan een werkgever.

 • Je maakt kennis met de werkgevers in de regio.
 • De keuze voor het werkveld en beroepsprofiel.
 • Het professionaliseren van het CV en de motivatie.
 • De match met jouw toekomstige werkgever in de regio!

Een persoonlijke leerroute, hoe werkt dat?

Na aanmelding stel je samen met de ZorgStart-coach een persoonlijke leerroute op. De persoonlijke leerroute brengt je naar een (leerwerk)baan in de zorg. Samen met de ZorgStart-coach bepaal jij welke onderdelen terug moeten komen in jouw persoonlijke leerroute. Je kunt hierbij denken aan: oriëntatie-activiteiten, persoonlijke ontwikkeling, workshops, korte scholing en een leer- en werktraject.

De duur van jouw leerroute is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, achtergrond en mogelijkheden. Het doel is uitstromen naar een passende (leerwerk)baan of vrijwilligersfunctie bij één van de aangesloten zorgorganisaties. Zodra je een baan hebt, blijven wij je nog zes maanden volgen om zeker te weten dat je je plek hebt gevonden.

Zet je eerste stap naar
een baan in de zorg
Back To Top