Ga naar hoofdinhoud

Petra Verpleegkundige in opleiding , 53 jaar

Toen ze jong was had Petra al een passie voor de zorg. Ze begon zelfs aan een opleiding. Haar jeugdige onbezonnenheid gooide roet in het eten en zorgde ervoor dat ze stopte nog voor ze haar diploma had. Ze ging op kantoor werken en dat beviel haar goed. ‘Tot ik begin dit jaar mijn jaargesprek had. Ik vertelde mijn leidinggevende dat ik graag weer de zorg in wilde’.

Petra nam contact op met verschillende zorgorganisaties maar kreeg telkens te horen: volg eerst een opleiding, en kom dan maar weer terug. ‘Maar dat wilde ik niet. Ik wilde niet het risico lopen zonder werkgever te zitten. Een harde voorwaarde was voor mij dat ik werkend ging leren’.

Toen Petra op LinkedIn aangaf dat ze een baan in de zorg zocht, ging het balletje rollen. ‘Mijn collega’s hadden de advertentie van ZorgStart gezien en stuurden die naar mij door. Ik dacht meteen: dat is iets voor mij! En dat bleek ook zo te zijn. Na 2 maanden kwam er een vacature voorbij waarvan ik wist dat dat het was. Ik solliciteerde en een maand later was ik aangenomen’.

‘Wat ik fijn vindt aan ZorgStart is dat de duidelijke opbouw. Je meldt je aan en kunt je direct opgeven voor een informatiebijeenkomst. Daarna volgt een 1-op-1 gesprek waar echt de tijd voor wordt genomen. Een coach helpt je vervolgens verder met tips en je kunt workshops en e-learnings over de zorg volgen. De maandelijkse nieuwsbrief van ZorgStart informeert je over vacatures waar je direct op kunt reageren. Je wordt door ZorgStart begeleid, zoveel als je zelf wilt maar je bent niks verplicht. ZorgStart is er echt voor jou.’

Petra is inmiddels begonnen met de BBL-opleiding Verpleegkunde niveau 4. ‘Ik wilde het ziekenhuis in, maar dat weet ik nu niet zo zeker meer. Ik heb het onwijs naar mijn zin in de ouderenzorg, ik denk dat ik hier ga blijven.’

Back To Top