Ga naar hoofdinhoud

Maud Cognitief medebehandelaar bij SGL

Het lukte Maud maar niet om een baan te vinden die aansluit op haar opleiding. En dat terwijl ze met haar vaardigheden juist mensen kan helpen. Maud gaf de moed bijna op, tot iemand haar op ZorgStart wees. Nu werkt ze als cognitief medebehandelaar bij SGL, een organisatie die mensen met hersenletsel in de chronische fase verder helpt.

“Zonder ZorgStart was het me nooit gelukt om deze baan te krijgen. De opleiding Emotioneel lichaamswerk, die ik in België volgde, is vrij onbekend in Nederland. Daardoor snappen mensen vaak niet wat ik doe en weten ze niet welke kwaliteiten ik heb. Ik help mensen zich bewust te worden van dagelijkse patronen of van trauma’s en blokkades. Dat doe ik door het lichaam als instrument te gebruiken. Ik heb een eigen praktijk, maar voor mijn dagelijks inkomen heb ik nog een baan nodig. Sollicitaties liepen tot nu toe op niets uit. Vaak werd ik niet eens uitgenodigd op gesprek en kon ik dus niet uitleggen wat ik met emotioneel lichaamswerk kan bereiken. Daarom had ik naast mijn praktijk een baan als administratief medewerker, al lag mijn hart bij mensen helpen.

Een tijd geleden trok ik toch de stoute schoenen weer aan en reageerde op een vacature bij MET ggz. Met mijn cv kon ik daar niet aan de slag, maar de HR-medewerker attendeerde me wél op ZorgStart. Na mijn aanmelding heb ik het online programma doorlopen. Daarna had ik een afspraak met coach Jelle. Zij adviseerde me al in het eerste gesprek om mee te doen aan het speeddate-event van ZorgStart. Tijdens een speeddate met SGL kon ik uitleggen wat voor werk ik precies doe. Ze waren meteen geïnteresseerd en inmiddels werk ik er.

Mijn ZorgStart-traject is bij één gesprek gebleven. Dat was al voldoende. Op die manier kwam ik bij de speeddates terecht en zo bij SGL. Coach Jelle heeft me ook nieuwe inzichten gegeven. Ik focuste voor die tijd alleen op hbo-functies, maar Jelle liet me zien dat er veel meer mogelijkheden waren. Zo heb ik bij een andere organisatie nog een dagje meegelopen in de gehandicaptenzorg. Daar had ik echt nooit aan gedacht, maar het bleek hartstikke leuk.

Bij SGL leer ik mensen met niet-aangeboren hersenletsel omgaan met onder meer rouw, verlies en een verandering in energie. Dat sluit mooi aan op mijn opleiding. Ik ben ontzettend blij. Na al die jaren heb ik eindelijk een baan die bij me past en waar ik mijn kwaliteiten kan inzetten. Ik voel me nu al erg thuis en wil hier nog vele jaren werken.

Andere mensen heb ik aangeraden om ook eens naar ZorgStart te kijken. Waar ik beren op de weg zag, liet ZorgStart mij mogelijkheden zien. Jelle gaf me echt het gevoel: jij bent wat waard, de zorg wil jou.”

Back To Top