Ga naar hoofdinhoud

Jesse Woonbegeleider bij MET ggz en student HBO Social Work

Jesse wil graag in de geestelijke gezondheidszorg werken. Toch lukte het maar niet om zijn studie af te ronden. Na een uitstapje als verkoper en monteur van fietsen heeft hij het studeren weer opgepakt én werkt hij bij MET ggz, een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in Noord- en Midden-Limburg.

“Al lange tijd ben ik bezig met studies in de sociale sector. Omdat het niet zo lekker liep, ben ik daar in 2018 mee gestopt. Ik kwam in de verkoop terecht en dat ging goed maar ik miste zingeving, diepgang en écht contact met mensen. Intussen keek ik of ik bij bijvoorbeeld Defensie of de brandweer aan de slag kon gaan. Overal heb ik aangeklopt, maar toch was het steeds geen match. Dat hoorde ik aan het eind van elke sollicitatieprocedure ook terug. Zelf had ik het gevoel dat ik me moest aanpassen om ergens te werken waar ik eigenlijk niet hoorde.

De zorg zag ik inmiddels niet meer als een mogelijkheid omdat ik mijn studie niet had afgerond. Dat veranderde toen ik van meerdere kanten over ZorgStart werd getipt. Na mijn aanmelding kon ik al snel bij een coach terecht. Van haar kreeg ik meteen heel concreet te horen wat er in mijn situatie allemaal mogelijk was. Ze wist ook direct aan welke partijen ze mij wilde voorstellen. Ik had zelf geen idee dat er werkgevers zijn in de zorg waar je zonder diploma aan de slag kunt gaan.

Bij MET ggz voelde ik mij meteen op mijn plek. Ik werk nu 28 uur als Woonbegeleider en omdat ik de komende drie jaar weer ga studeren, komt daar nog een collegedag bij. Die dag krijg ik ook gedeeltelijk betaald.

ZorgStart heeft mij heel goed geholpen. In het eerste gesprek met mijn coach kwam al duidelijk naar voren dat ik mijn studie wilde afmaken en met het diploma een baan wilde. Zelf lukte het me niet om dat voor elkaar te krijgen. Als ik naar banen in de zorg keek, zag ik alleen vrijwilligerswerk of nachtdiensten die ik niet met een studie kon combineren. ZorgStart weet heel goed wat er mogelijk is en kan mensen ‘warm aandragen’ bij werkgevers. Dat is bij mij ook gebeurd; ik werd echt bij MET ggz binnengeleid. Dat vond ik heel fijn.

Ik kan ZorgStart aan iedereen aanraden. Sterker nog, dat héb ik al bij drie personen gedaan. Ik zeg tegen iedereen dat het zo fijn is dat ZorgStart met je meekijkt, je kan adviseren én doorpakt. Zelf ben ik erg blij dat ik mij heb aangemeld en dat ik nu weer studeer en werk. Dit is waar ik al die tijd naar streefde.”

Back To Top