Ga naar hoofdinhoud

Iveta Leertraject ZorgStart, 41 jaar

Iveta is een vrouw die graag werkt, zo zegt ze zelf. “Daar word ik echt gelukkig van. Ik wil mezelf ontwikkelen en prikkelen.” Tegelijkertijd is ze iemand die graag zorgt. Bij ZorgStart komt voor Iveta alles samen. “Doelen in het leven veranderen, daarom is het zo fijn dat ik op deze leeftijd nog kan switchen.”

De in Letland geboren Iveta kwam in 2001 via een uitwisselingsprogramma in Nederland terecht. Nederland beviel haar zo goed dat ze besloot te blijven. Voor de examens van haar master Politicologie keerde ze geregeld terug naar Letland. In Nederland vond ze uiteindelijk een baan bij een marktonderzoeksbureau. “Ik werd aangenomen als gastvrouw, maar ben in negen jaar doorgegroeid tot senior facility manager van twee vestigingen. Uiteindelijk besloot ik voor mezelf te beginnen in de wereld van wimpers en wenkbrauwen.”

Om haar klanten het hoogste niveau te kunnen bieden, volgde Iveta allerlei internationale trainingen. Dat zorgde ervoor dat ze steeds vaker als speaker voor webinars werd gevraagd. Iveta is nog steeds in de beautybranche werkzaam. Zakelijk gaat het haar voor de wind. Toch trekt de zorg. “Ik ben iemand die graag voor anderen zorgt. Voor mijn klanten ben ik ook een soort psycholoog, ik denk graag met ze mee. Al jaren wil ik de overstap naar de zorg maken, maar zonder achtergrond is dat lastig. Een vriendin die cardioloog is, wees me op ZorgStart.”

Inmiddels heeft Iveta al meerdere gesprekken met coach Els gehad. “Zij adviseert mij heel goed. Ik ben zo blij met haar. Els heeft me geholpen om te bepalen welke kant ik op wil door me aan te raden om te beginnen in de GGZ. Vanaf daar kan ik altijd doorstromen.”

Momenteel zit Iveta nog in het leertraject waarin ze haar certificaten behaalt. “Dat vind ik serieus leuk. Ik hou van leren. Voor mijn eigen bedrijf ga ik minimaal vier keer per jaar op een cursus om bij te leren. Zo hoor ik niet alleen alles over de nieuwste ontwikkelingen, maar ik blijf mezelf ook prikkelen. Wat kan beter of sneller? Dat bijleren zal ik altijd blijven doen, in welke baan dan ook.”

Iveta ziet ZorgStart als haar grote kans om in de zorg te werken. “Eerlijk gezegd was ik in het begin een beetje sceptisch. Bij sommige trajecten wordt veel beloofd, maar kom je geen stap verder. Dat is bij ZorgStart honderd procent anders. Hier heb ik veel vertrouwen in. En het fijne is dat ik ook niet meteen morgen een baan nodig heb. Ik heb mijn eigen bedrijf – dat ik naast de zorg nog één dag in de week wil blijven doen – dus ik heb geen haast. Maar ik voel dat het gaat stromen en daar ben ik heel blij mee.”

Back To Top