Ga naar hoofdinhoud

Ilse Leerling persoonlijk begeleider, 55 jaar

“Een aanmelding bij ZorgStart is jezelf iets gunnen.” Dat vindt Ilse, die met behulp van ZorgStart onderzocht of werken in de zorg iets voor haar is. En dat blijkt het geval: “Dit maakt me heel blij.”

“De zorg is geen onbekend terrein voor me. Ik werkte er jarenlang, maar altijd in kantoorfuncties. Van een afstand zag ik mijn collega’s voor mensen zorgen. Dat sprak me erg aan. Toen mijn baan steeds digitaler werd, en ik meer schermwerk deed, besloot ik te onderzoeken of het echte zorgen ook iets voor mij is. Allereerst stelde ik een kennis, die als zorgmanager werkt, de vraag of het nog zin heeft om me op 55-jarige leeftijd om te scholen. Daarop antwoordde ze volmondig ‘ja’.

Zonder zorgopleiding is het niet eenvoudig om een baan te vinden. Gelukkig kwam ik via internet bij ZorgStart terecht. Al snel na mijn aanmelding had ik een online gesprek met mijn coach Els. Dat was heel prettig en duidelijk. Daarna volgden nog meer gesprekken en e-learnings. Op die manier heb ik veel ontdekt over mijn eigen kwaliteiten en over de verschillende functies in de zorg. Vooraf ging mijn interesse het meest uit naar werken in de gehandicapten- of ouderenzorg. In de coachgesprekken heb ik de bevestiging gekregen dat dit goed bij me past. Werken in de psychiatrie of het ziekenhuis ligt me waarschijnlijk weer minder. Inmiddels heb ik een online kennismakingsgesprek bij Sherpa* gehad. Ook heb ik gevraagd of ik eens kan meelopen bij HilverZorg.

Ik kies ervoor om per week drie dagen te werken en één dag aan mijn studie te besteden. Daar verheug ik me erg op. Het lijkt me fijn om de dingen die ik leer meteen te kunnen uitvoeren.

Op eigen kracht was het me nooit gelukt om te stoppen met mijn secretaressewerk en weer naar school te gaan. Het is fantastisch dat dit dankzij ZorgStart met zij-instromen nu wel lukt. Ik vind dit traject een aanrader voor mensen die, net als ik, ander werk willen gaan doen. Een aanmelding voelt als jezelf iets gunnen. ZorgStart denkt mee en laat je onderzoeken of de zorg iets voor je is. En dat terwijl je nergens aan vast zit.

Dankzij ZorgStart heb ik ontdekt dat de zorg mij echt blij maakt. Als ik in mijn studiemateriaal lees over liefdevol werken en vakmanschap, word ik heel gelukkig. Dat ik dit mag gaan doen, vind ik prachtig!”

*Ilse is na publicatie van haar verhaal uitgestroomd in een baan bij Sherpa. Ze is bij Sherpa aan de slag als leerling persoonlijk begeleider en Ilse volgt de opleiding Maatschappelijk Zorg niveau 4.

Back To Top