Ga naar hoofdinhoud

Jill Werkzaam op de crisisopvang bij Daelzicht

Jill wil graag betekenisvol werk doen. De zorg lonkt, al spreekt lichamelijke verzorging haar niet aan én heeft ze niet de benodigde diploma’s. Dankzij ZorgStart ontdekt Jill dat de zorg veel breder is dan ze dacht en dat er ook voor haar een passende baan is.

“Een jaar geleden had ik niet durven dromen dat ik nu zulk leuk werk zou hebben. Mijn vorige baan kwam onverwacht ten einde en ik zat gedeeltelijk thuis. Ik ben iemand die graag werkt – dat doe ik ook nog drie dagen per week in mijn eigen tattoo-studio – en ik wilde zó graag weer iets doen. Het liefst wilde ik in de zorg of met kwetsbare mensen werken, maar ik heb daar geen diploma voor en wist niet hoe ik dat moest aanpakken.

Mijn UWV-begeleider wees mij op ZorgStart, dat destijds nieuw was. Het intakegesprek met mijn coach Maaike ging heel goed. Ze was enthousiast, lief én duidelijk. Ook volgde ik de online modules. Daar heb ik heel veel aan gehad. Door deze overzichtelijke modules heb ik geleerd welke soorten van zorg er bestaan, wat de dagelijkse taken van zorgmedewerkers zijn en hoe lang je ergens voor moet studeren. De bijbehorende filmpjes vond ik ook erg fijn. Daarin vertellen zorgmedewerkers hoe hun dag eruit ziet. Daardoor kreeg ik een duidelijk inzicht in hun bezigheden.

Vooraf wist ik dat ik graag de zorg in wilde, maar dat lichamelijke verzorging mij niet aanspreekt. Uit mijn ZorgStart-traject bleek dat er binnen de zorg nog zoveel meer mogelijk is. Met Maaike ontdekte ik dat mijn interesse vooral ligt in werken met mensen die een verstandelijke beperking hebben. Zo ben ik bij zorgorganisatie Daelzicht terechtgekomen. Daar doe ik mee aan Expeditie Daelzicht, een traject waarin je direct aan het werk gaat binnen de organisatie. Onlangs ben ik begonnen aan mijn opleiding, die nog tot maart volgend jaar duurt. Daarvoor ben ik om de week een halve dag op school. Daarna krijg ik een certificaat waarmee ik zelfstandig binnen Daelzicht aan de slag kan.

Drie dagen per week sta ik op de groep. Ik heb bij zes groepen meegelopen om te kijken wat het beste bij mij past en ik ben uitgekomen op de crisisopvang. Op deze groep komen allerlei verschillende mensen en daar kan ik veel van leren. Het zorgt ervoor dat ik qua communicatie steeds moet schakelen. Het leukste vind ik om per cliënt samen met het team te kijken: ‘Wie ben jij?’. Dit is heel dankbaar werk. Ik heb echt een goede dag gehad als het leuk is geweest en we op de groep hebben gelachen. Of als mensen langzaam hun muurtje afbreken en zich richting mij openstellen. Dat is mooi.

Mensen die vastzitten in hun loopbaan en iets voor anderen willen betekenen, kan ik echt aanraden om het ZorgStart-traject te volgen. Het is een fijne en duidelijke manier van leren. Ik ben superblij dat ik mij bij ZorgStart heb aangemeld. Daardoor heb ik ontdekt wat ik wilde en heb ik nu zo’n leuke baan. En ik vind het fijn dat ik mijn steentje kan bijdragen nu er binnen de zorg zoveel handen nodig zijn.”

Back To Top