Ga naar hoofdinhoud

Anita Medebehandelaar Hersenz bij SGL

Anita was de derde inwoner van de regio Noord- en Midden-Limburg die zich aanmeldde voor ZorgStart. Op 1 oktober ging ZorgStart live en een dag later schreef Anita zich digitaal in, op dat moment nog volop in haar functie als Audicien. Hoe Anita in aanraking kwam met ZorgStart? “Mijn schoonmoeder werkt voor Gilde Opleidingen, één van de partners van ZorgStart. Zij vertelde over het nieuwe initiatief, via haar heb ik mij direct aangemeld.

Ik ben helemaal blanco ingestapt. Ik wist, de zorg is breed, dus ik zag ZorgStart als kans om alle mogelijkheden te ontdekken. Heel veel haast met een nieuwe baan had ik niet. Ik had werkplezier in mijn baan als Audicien. Al wist ik ook dat er meer in mij zat. Ik was op zoek naar een functie die nog beter zou passen bij mijn zorgzame karakter.

Ik heb Psychologie gestudeerd. Na mijn studie heb ik hier alleen geen werkervaring in opgedaan. Dan is solliciteren op een functie binnen dit werkveld lastig, heb ik gemerkt. Door mijn achtergrond was ik in eerste instantie erg selectief aan het rondkijken. Mijn focus lag alleen op de functie Psycholoog. Eenmaal aangemeld bij ZorgStart, wees mijn ZorgStart-coach Jelle mij er juist op om breed te gaan kijken. Ze overtuigde mij om mij niet te richten op één functie. Eerst legden we de focus op de mogelijke richtingen en type organisaties en daarna pas op de functies en opleidingen. Deze manier van kijken was totaal nieuw voor mij.’’

De werkwijze van ZorgStart bracht snel resultaat voor Anita. Mede door haar eigen enthousiaste inzet. “Ik heb veel gesolliciteerd in mijn leven maar het viel nog nooit zo snel, zo op zijn plek als nu. Na de introductie van ZorgStart ben ik aan de slag gegaan met de verschillende e-learnings. De e-learnings zijn kort en krachtig en bevatten veel reflectievragen om te beantwoorden. Hier ben ik fanatiek mee aan de slag gegaan. De antwoorden heb ik gedeeld met Jelle om er ook in de coachgesprekken over te kunnen sparren.

Uiteindelijk kwam ik in mijn oriëntatie uit in de richting van de gehandicaptensector. Dit verbaasde mij, ik had verwacht dat de GGZ bovenaan zou komen. Op gesprek bij SGL was de sfeer van het gesprek heel fijn. Ik kon volledig mijzelf zijn. De voorbereiding via ZorgStart heeft hier absoluut in bijgedragen. Door het doorlopen van het traject van ZorgStart, ging ik zowel de organisatie als het gesprek met andere ogen bekijken. Mijn insteek was misschien wel meer om te ontdekken ‘passen zij wel bij mij?’ in plaats van de vraag of ik wel bij hen zou passen.

Of ik ZorgStart ook aan anderen zou aanraden? Absoluut! Ik ben het al aan het verspreiden bij vrienden die, niet gelukkig in hun huidige functie, op zoek zijn naar iets nieuws. Voor mij heeft ZorgStart goed gewerkt! Ik wist in een korte tijd zoveel meer dan toen ik begon en ze hebben mij geïntroduceerd bij een werkgever die helemaal bij mij past.’’

Back To Top