Ga naar hoofdinhoud

Drie keer ontving Gino een sollicitant via ZorgStart. Inmiddels werken zij alle drie voor Proteion Schoon, een grote zorgorganisatie in Noord- en Midden-Limburg. De cliënten zijn zeer tevreden over de medewerkers. En Gino zelf is ‘meer dan positief’ over de samenwerking met ZorgStart. Hij deelt met ons zijn ervaring.

“De grootste wens van onze cliënten is om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen en wij helpen ze daarbij. Onze medewerkers komen meestal bij zeventigplussers of mensen die thuis revalideren na een operatie. Daar verrichten ze huishoudelijke taken zoals stofzuigen, het toilet schoonmaken en het bed opmaken. Maar ik zeg altijd: we hebben geen poetsdames en -heren, ze zijn er ook voor het sociale contact. Onze medewerkers bieden een luisterend oor tijdens een kop koffie en hebben een signalerende functie. Ze houden goed in de gaten hoe de situatie van een cliënt is.

Mensen die in de zorg willen werken, denken niet meteen aan Proteion Schoon. Terwijl dit óók zorg is. Daarom is de samenwerking met ZorgStart voor ons zo belangrijk. De coaches van ZorgStart vertellen kandidaten uitgebreid wat ons werk inhoudt. Hierdoor weten de sollicitanten heel goed wat ze kunnen verwachten wanneer ze hier op gesprek komen. De basis is er al, en dat is een verschil met sollicitanten van buiten, die hier helemaal blanco komen.

Het ZorgStart-traject zorgt er daarnaast voor dat sollicitanten gemotiveerd zijn om aan het werk te gaan. Door ZorgStart weten ze wat ze willen en wat bij ze past, ook in combinatie met hun privésituatie. Dit zorgt ervoor dat ze enthousiast naar het sollicitatiegesprek komen. Bij Proteion Schoon zijn er al veel deelnemers via ZorgStart in dienst gekomen. Zelf heb ik inmiddels drie kandidaten via ZorgStart ontmoet én aangenomen. Een score van 100% dus. Ze zijn alle drie nog steeds in dienst. Onze cliënten zijn zeer tevreden over ze.

Ik vraag onze medewerkers regelmatig hoe het gaat. Uit die gesprekken merk ik dat ze alle drie echt op hun plek zitten. Daarnaast zijn ze blij dat ze weer meedraaien in de maatschappij en waardering krijgen. En wat ook mooi is: deze drie medewerkers, allen met een heel verschillende achtergrond, hebben inmiddels de dingen overwonnen die hen er eerder van weerhielden om aan het werk te gaan.

Het ziet er nu naar uit dat deze medewerkers nog lang bij ons blijven. Ik hoop dat veel meer mensen ons via ZorgStart weten te vinden, want dit is echt een goede match!”

Meer weten?

Wil je naar aanleiding van de ervaring van Gino meer weten over ZorgStart in Noord- en Midden-Limburg? Lees hier meer.

Heb je een vraag en wil je liever direct persoonlijk contact? Wij zijn telefonisch bereikbaar op 06-34121592 (ook via WhatsApp). Of stuur een e-mail naar info@zorgstart.nl. Wij komen graag met je in contact!

Back To Top