skip to Main Content

Workshop hygiëne in de ouderenzorg (online)

Datumdonderdag 6-5-2021
Tijd14:00 - 16:00

Deze workshop wordt samen met een docent vanuit Amaris Zorggroep verzorgd.

In verpleeghuizen wonen en werken mensen dicht op elkaar waardoor ze elkaar gemakkelijk kunnen besmetten. Bovendien ga je als zorgverlener van de ene naar de andere cliënt en kun je zo makkelijk ziektekiemen overbrengen. Alertheid en het nemen van de juiste maatregelen maken de kans op besmetting zo klein mogelijk. Volg de professionele standaarden dus op!

Hygiënisch werken is van belang om besmetting te voorkomen. Het is extra belangrijk als je te maken hebt met kwetsbare mensen zoals ouderen of zieken. Virussen en bacteriënwaar jij als gezond persoon nauwelijks hinder van ondervindt of waarvan je hooguit een paar dagen ziek bent, kunnen voor kwetsbare mensen ernstige en soms zelfs fatale gevolgen hebben. Dit komt omdat de afweer van deze groepen minder is dan bij gezonde mensen. Het immuunsysteem functioneert minder naarmate met ouder wordt. Daarmee worden ouderen gevoeliger voor infecties, bijvoorbeeld luchtweg- en blaasinfecties.

 

Zo lang de Covid-maatregelen van kracht zijn, zullen we de bijeenkomsten online organiseren. Dit doen wij via Zoom. Je ontvangt een dag voor de workshop meer informatie hierover.

Aantal deelnemers: 20

Inschrijven voor deze workshop kan op mijn.zorgstart.nl. Na aanmelding krijgt u direct toegang. 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top