Ga naar hoofdinhoud

ZorgStart Noord- en Midden-Limburg viert deze maand haar eerste verjaardag. Het project heeft het afgelopen jaar bijzondere mijlpalen en indrukwekkende resultaten behaald. De beoogde resultaten zijn halverwege de projectperiode al in beeld. Vanwege de behaalde successen overwegen wij samen met de partners om het project binnenkort uit te breiden en stappen te zetten naar een verduurzaamde aanpak.

Een jaar geleden werd ZorgStart op initiatief van 14 zorgorganisaties naar de arbeidsmarktregio’s Noord- en Midden-Limburg gehaald. ZorgStart is ontstaan vanuit de Social Return opgave die de zorgorganisaties hebben met gemeenten én het tekort aan instroom van nieuw personeel. ZorgStart kan iets betekenen voor mensen die affiniteit hebben met de zorg, maar nog niet gekwalificeerd zijn.

ZorgStart is er voor elke inwoner in Noord- en Midden-Limburg en biedt een breed aanbod aan activiteiten die allemaal bijdragen aan oriëntatie en voorbereiding op een baan in de zorg. ZorgStart is er voor iedereen die wil ontdekken of de zorg iets voor hem of haar is. Met of zonder zorgachtergrond, dat maakt bij ZorgStart niet uit. Bij ZorgStart kan een geïnteresseerde inwoner zich oriënteren op de verschillende sectoren in de zorg, maar ook op opleidingen, functies en kansen op de arbeidsmarkt. Zo draagt ZorgStart bij aan de mobiliteit van inwoners naar de zorgsector.

Impact op de arbeidsmarkt

In het afgelopen jaar heeft ZorgStart in Noord- en Midden-Limburg een aanzienlijke impact gehad op de arbeidsmarkt in de zorgsector in de regio. Dit zijn de belangrijkste hoogtepunten:

  1. Kansen onderzoeken met ZorgStart: Elk traject bij ZorgStart is persoonlijk en op maat. Het streven om in twee jaar tijd 320 trajecten aan geïnteresseerde inwoners aan te bieden, is in het eerste jaar al bereikt. Er zijn maar liefst 358 unieke loopbaanadviezen uitgevoerd met inwoners die willen ontdekken welke baan- en/of leerkansen er zijn in de zorg.
  2. Via ZorgStart aan de slag in de zorg: Naast het oriënteren, helpt ZorgStart inwoners de stap te zetten naar een (leerwerk)baan in de zorgsector. In het eerste jaar hebben 111 inwoners via actieve matchmaking een passende baan in de zorg gevonden. Een groep van 47 inwoners heeft een baan gevonden in een andere sector in de regio.
  3. Meer kijken naar het individu en minder naar de vacature: Welke kans biedt je iemand die wél gemotiveerd is en levenservaring meebrengt maar geen (passende) zorgachtergrond heeft? Het afgelopen jaar zijn er nieuwe functies en baanopeningen ontstaan. Steeds meer bekeken vanuit de kwaliteiten van het individu en minder vanuit de vacature. Zo werden resultaten behaald in het anders leren kijken naar de nieuwe instroom van personeel. Dit past bij de Social Return opgave in het creëren van baanopeningen voor mensen zonder zorgachtergrond.

Doorontwikkelen

Na de vliegende start en het succesvolle eerste jaar is ZorgStart Noord- en Midden-Limburg in gesprek met alle partners over de uitbreiding en verduurzaming van het project. Samen met zorgpartners en de arbeidsmarktregio’s wordt ZorgStart het komend jaar verder inhoudelijk doorontwikkeld.

Samenwerking in de regio

ZorgStart werkt sinds 1 oktober 2022 in de regio Noord- en Midden-Limburg samen met Proteion, PSW, MET GGZ, Vincent van Gogh, Koraal, VIJF, Land van Horne, De Zorggroep, Daelzicht, Coöperatie Limburgse Zorgboeren, SGL, Samenwerkingsverband Fijn! (Care+, Confidence Twende, Zorgverlening PGZ), Mutsaersstichting, ZorgConnect Noord- en Midden-Limburg, Gilde Opleidingen, WerkgeversServicepunt Noord-Limburg, WerkgeversServicepunt Midden-Limburg, Werk.kom, UWV en Stichting Calibris Advies.

ZorgStart is in Noord- en Midden-Limburg actief in maar liefst 14 gemeentes van in totaal meer dan 500.000 inwoners.

Back To Top