Ga naar hoofdinhoud

‘Een goed begin is het halve werk’

Het lijkt misschien een inkopper, maar het volgen van een opleiding vraagt een goede voorbereiding.  Voor deelnemers die starten bij het WijkLeerbedrijf is het vaak een grote stap om (weer) een opleiding te gaan volgen. Er komt veel op hun af; een nieuwe omgeving, medestudenten, lesdagen, studieopdrachten, stagedagen en op tijd aanwezig zijn. Het ZorgStart traject ‘Persoonlijke ontwikkeling & Loopbaan oriëntatie helpt deelnemers goed op weg vanuit deze startblokken.

ZorgStart als voorbereiding
In mei 2021 is ZorgStart met een eerste editie ‘Persoonlijke ontwikkeling & Loopbaan oriëntatie gestart op de locatie van het WijkLeerbedrijf in Hilversum en Huizen. Van de 13 deelnemers volgen nu 9 deelnemers een opleiding via het WijkLeerbedrijf. In het najaar 2021 is opnieuw een editie gestart met 17 deelnemers waarvan er 11 deelnemers op 25 januari a.s. gaan starten bij het WijkLeerbedrijf. Ook zij hebben zich hierdoor goed kunnen voorbereiden en klopt hopelijk de uitspraak dat ‘een goed begin het halve werk is’.

Eerste ervaringen
De eerste resultaten die we zien bij deelnemers die het ZorgStart voortraject hebben gevolgd zijn positief. Zij zijn beter voorbereid op wat komt kijken bij werken in de zorg, doelgroepen, benodigde competenties en digitale vaardigheden die verbonden zijn aan het leren van nu.

In de afgelopen 2 jaar heeft het WijkLeerbedrijf gezien dat er op dit gebied meer eisen worden gesteld aan MBO niveau 1 en 2. Ook bij deze groep studenten zien we een toename van vaardigheden die nodig zijn bij het maken van schoolopdrachten en bijvoorbeeld het gebruiken van TEAMS. In het traject van ZorgStart komen deze onderwerpen allemaal aan bod.

Daarnaast is onze ervaring dat het voortraject lijkt bij te dragen aan een goede groepsdynamiek. Het helpt als deelnemers in een groep komen waarvan men al een aantal gezichten kent.

Nieuwgierig naar meer?
Meer weten over persoonlijke ervaringen van deelnemers? Lees ook het verhaal van Eden. Heb je ook een kandidaat die geïnteresseerd is in het werken in de zorg en het volgen van een opleiding, aanmelden kan via www.zorgstart.nl

 

Back To Top