Ga naar hoofdinhoud

Janke was één van de ZorgStarters van het eerste uur. Zij meldde zich in 2021 aan voor ZorgStart. Nu, twee jaar later, zijn we benieuwd hoe het Janke vergaat. Heeft zij haar weg en werkplezier in de zorg gevonden? 

Janke, in 2021 begon je kennismaking met de zorg. Kun je je nog herinneren hoe je bij ZorgStart terecht bent gekomen? 

”ZorgStart kwam ik tegen in het WeesperNieuws, de lokale krant. Na een loopbaancoachtraject wist ik al wel een beetje dat de zorg bij mij zou passen. Binnen ZorgStart kreeg ik de kans om dit vermoeden meer concreet te maken.”

Waar sta je nu?

”Ik kwam erachter dat de psychiatrie is, waarbinnen ik wil werken. Zo ben ik beland bij een GGZ-organisatie, Arkin. Na een dag meelopen te hebben (aanrader voor iedereen: plan na oriëntatie een meeloopdag!) en een jaar groepsbegeleider te zijn geweest , ben ik afgelopen september gestart in een werk-leerfunctie en nu volg ik een HBO opleiding Verpleegkunde.”

Heb je je werkplezier in de zorg gevonden?

”Ja, absoluut! Ik voel mij thuis in de zorg en dat wat ik doe, heeft toegevoegde waarde: dat voelt goed! Ik had een paar jaar geleden niet verwacht hier te staan, überhaupt niet in de zorg als ik heel eerlijk ben. Dat ik mij nu zo thuis voel, maakt mijn geluk compleet.”

Back To Top