Ga naar hoofdinhoud

Dirk was één van de ZorgStarters van het eerste uur. Hij maakte in 2021 een stap opzij: na 30 jaar in de financiële wereld gewerkt te hebben, ging hij via ZorgStart aan de slag in de ouderenzorg. Eerder deelde Dirk al zijn bijzondere verhaal.  Als vervolg op dit verhaal vroegen wij ons af, heeft Dirk zijn werkplezier in de zorg gevonden? Wij gingen weer met Dirk in gesprek!

Dirk, in 2021 heb je je verhaal met ons gedeeld. Hoe gaat het nu met je? 

”Ik ben dankbaar voor het werk dat ik nu doe. De zorg past beter bij mij dan alles wat ik hiervoor deed. Tegelijkertijd blijft het wennen. Ik heb de overstap gemaakt van specialist en ook teammanager in de bankenwereld naar leerling in de zorg. Waar ik voorheen voortdurend ergens iets van moest vinden om de grote lijnen bij te sturen, ben ik nu leerling. Dat is echt heel anders en zoals gezegd – nog steeds – wennen. Daarbij ervaar ik het werken in de zorg als zwaar: zowel lichamelijk als zeker ook geestelijk.”

Hoe verloopt je weg in de zorg?

”Toen ik begon in de zorg, was het mijn intentie om eerst het vak te leren. Dit was ook het advies dat ik meermaals kreeg: ‘Ga eerst eens verzorgende worden’. Het vak ben ik nu aan het leren als leerling Verzorgende IG/MZ. Een 2,5 jaar durende BBL-opleiding op MBO-niveau. Een mooie en leerzame combinatie van 1 dag school in de week en daarnaast werken in de praktijk.

De opleiding ervaar ik niet als heel moeilijk, de positie van leerling is soms lastig voor me. En ik val wel op vermoed ik. Zowel qua achtergrond, leeftijd, als ook het feit dat ik een man ben – die vaak anders denkt en doet – binnen een team van alleen maar vrouwen.

Als alles goed gaat heb ik aan het einde van dit jaar mijn opleiding hopelijk afgerond. Ik zie mijzelf na het afronden van de opleiding niet alleen ‘aan het bed’ staan. Waar ik nu het vak leer, draag ik mijn achtergrond en ervaring ook met mij mee en ik hoop beide straks te kunnen combineren binnen de zorg. Deels dus als verzorgende in de praktijk en deels wellicht in een staffunctie.”

Tot slot, heb je je werkplezier en -geluk in de zorg gevonden?

”Ik ben meer ontspannen, vrolijk en open. Dat ondervind ik niet alleen zelf, de mensen om mij heen merken het ook. Ik ben blij met de overstap die ik gemaakt heb en ik voel mij nu meer op mijn plek. Hoewel dat wat ik nu doe, als verzorgende, mogelijk niet mijn eindstation is. Zoals gezegd, ik hoop dat er binnen de zorg nog meer voor mij is, en ik ben heel benieuwd hoe mijn pad binnen de zorg verder zal lopen!”

Back To Top